torsdag 12. januar 2012

Brødbakermonsteret..

En sen kveldsstund oppdaget jeg plutselig at vi nesten var tomme for brød.. Og med tre barn som skal ha frokost og matpakke var det bare å sukke høylydt og brette opp armene.. Helt til jeg kom på brødbakemaskinen i kjelleren..


Brødbakemaskinen fikk vi i julegave for maaange år siden.. Og den har tidvis vært i bruk. Nå har den hatt en relativt lang pause nede i boden.. (den tar nemlig ganske så stor plass..) I allefall, brødbakemonsteret kom opp på benken igjen, og brødoppskrift (som var gått i glemmeboken...) fikk jeg av lille-storesøster:-)


Monstret kom i gang uten problem, og tre timer og ti minutter senere kunne jeg plukke ut ett helt perfekt stekt, ferskt brød.. Skikkelig gode ble de også.. Eneste er at brødskivene blir litt ukurante.. Stooore firkanter, men det fikser man bare med å dele brødet på langs, og så skjære opp "halve" brødskiver..


Så, de siste ettermiddagen har jeg bare helt oppi vann og melblanding, og brødmonsteret tryller frem fiks, ferdige brød til oss:-) Den skal nok få campe en stund på kjøkkenbenken min igjen:-)
Og brød-oppskriften kan selfølgelig varieres i det uendelige..
Her er det seinvakt igjen og en rolig morgen.. Herlig:-)

Ha en fin dag:-)

Åse-Lill

3 kommentarer:

 1. Ja, det hørtes nu greit og med det monstret, bra den kom til nytte igjen ;)

  Ha en fin torsdag i skjomen, vi har nu et deilig vær :)

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Va mycket man kan hitta i garage och källare om man bara kollar! Vi hittade nyligen ett jätte bra barnbord med stolar till i vår källare. Hoppas allt är bra med dig! Kram

  SvarSlett
 3. Har hatt lyst på en brødbakemaskin her i huset og. Men så var det den plassen den opptar ...

  Du får hilse til Wilma og si at jeg HAR Tv på Mattisheimen ;)

  Renate

  SvarSlett

Heisann

Jeg blir meget glad om du legger igjen en liten kommentar:)