onsdag 26. oktober 2011

Ryddings..

Her er det ryddings og rundstykke-bakst som foregår:-) Deilig med ettermiddager det ikke er noe spesielt som skal skje.. Og ettersom jeg hadde noen barnløse minutter, ble en rundstykke-deig satt, så kan vi kose oss med ferske, varme rundstykker til kvelds.

                                         (Jepp, gamle blogg-bilder....)
Ny-hønene er nå kommet til gards. Kjempe-søte, og kjempe!!-store.. Tror brune høner må være større enn de hvite, disse er like store som mine hvite er nå, enda de bare er 17  uker... Ja, ja, buret må nok utvides i helgen:-)

Nå er det to skitne gutter som skal i dusjen, så få kveldsmat og til slutt puttes i seng, så skal mor plante seg i sofaen for å se på luksus-fellen:-)

Ha en deilig kveld:-)

Åse-Lill

søndag 23. oktober 2011

Søndags-kos

I dag har vi jobbet i stallen, både liten og stor:-) I morgen får vi nemlig to nye høner.. Brune, denne gangen.. Og ettersom "høne-bonden" (vet ikke hva slike høne-menn heter...) anbefalte oss å dele hønsehuset i to, pga mobbing (Ja, det mobbes i hønseflokken også...), var det bare å ta frem verktøy og netting.. Så nå har det blitt to leiligheter i hønsehuset, begge med varmepumpe-lampe, levegg og luftegård:-) Så nå skal de bare komme.. Og legge mange, fine, brune egg til oss:-)


Etter "dugnaden" var det middag, med påfølgede sjokolade-kake.. Siden det er søndag:-) Linus fikk pynte den, og slikke bollen.. Lykke:-) Så, nå er det vel bare å ta fatt på en ny uke, heldige meg synest det er deilig med mandag og hverdag igjen:-)


Kos dere i kveld, det skal jeg;-)

Åse-Lill

lørdag 22. oktober 2011

Tortilla-tårta

I kveld har vi spist tortilla-tårta:-) En utrolig deilig "kake", som opprinnelig kommer fra de svenske "vikt-voktorna," tror jeg.. Men denne retten anbefales om du bantar eller ei:-)


Tortilla-tårta:

4 kyllingfileter skjeres i biter og stekes
Philadelfia light smeltes i pannen, sammen med
ett glass salsa (sammen med kyllingbitene)
Ha så dette lagvis på tacolefser, (ca 5 store lefser) slik at det blir som en kake.
Toppes med ost.

Stekes på 225 grader i ca 10 min, midt i ovnen.


                                          Serveres med salat og kesam:-)

Nå er det like før senga kaller, er sliten, mett og trett etter en innholdsrik dag med hest, hest og atter hest:-)

Nyt helgen:-)

Åse-Lill


fredag 21. oktober 2011

Helg:-)

Phu, en rimelig hektisk uke er over, og det er helg igjen:-) Deilig:-) Her er det fyr i ovnen og stearinlysene er tent, og fredagskosen er i ovnen. Noe så avansert som grandiosa hjemmelaget.. Orket rett og slett ikke lage middag i dag.. Og så har mannen handlet inn sjokolade og superchips til meg, så i kveld skal jeg koooose meg:-) Om litt skal jeg i stallen å ordne klart til treningshelg. Odin skal få av litt vinterpels og seletøy skal pusses.. Denne gangen er det Wilma som skal være med, jeg skal bare være hestepasser.. Vi gleder oss:-)


Måtte bare vise resultatet av kongle-malingen til Linus ( som du kan lese om her: http://steinhaug.blogspot.com/2011/10/en-liten-kunstner-spire.html ) Med litt hjelp av storesøster ble de til en fin uro som nå pryder rommet hans:-)

Ha en deilig fredag:-)

Åse-Lill

mandag 17. oktober 2011

Snurrer a la grete roede:-)

I dag bakes det.. Etter ett par smale uker, kjenner jeg at jeg begynner å gå lei av husman knekkebrød.. Så her var det bare å finne på noe magert, godt noe:-) Heldigvis (kan man si det??) har jeg grete roede samlede verker, så det var lett å finne en oppskrift på noe enkelt og godt.


Skinke-snurrer ble det. Og taco-snurrer.. To er allerede spist, og må si selv at de var fantastiske:-)
Anbefales, om du er kalori-teller eller ei;-)


Du trenger:
4 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss olje
Ca 7 dl hv.mel
Ca 3 dl sammalt hvete grov

La deigen heve til dobbel størrelse.

Fyll:
3 ss ketshup
2 ss tomatpure
1 ss vann

Skinke i strimler eller karbonade-deig med tacokrydder, løk, eller det du måtte ønske
200 g hvit ost, helst lett-ost

Kjevle ut deigen til ett rektangel, ha på ketshup-blandingen, kjøttet og osten. Rull sammen og skjær i 1,5 cm tykke skiver.

Stekes på 225 grader i ca 12 minutter

                                      
 Nyt...

Ha en fin kveld:-)

Åse-Lill

søndag 16. oktober 2011

Nye "husdyr"...

Som jeg tidligere har nevnt, så er huset vårt strippet for planter... Av den enkle grunn at alle planter dør, veldig raskt, her hos oss, (mulig pga liiitt lite oppmerksomhet...) og så har jeg rett og slett ikke giddet anskaffet nye.. Men, nå ca ett plantefritt år senere, har vi gått til anskaffelse av to sukkulenter, såkalte pengetrær:-) Disse skal visstnok være ganske enkle å få til, vell, tiden vil vise... De skal bare ha vann ca hver 3. uke, så dette MÅ jg vel klare??? Hehe:-)

                                                       Min lille sukkulent:-)

Ellers har vi vært på en fantastisk middag hos mamma i dag. Rene fest-menyen, jo:-) Helstekt rein-filet med hjemmelaget potetmos, grønnsaker og viltsaus. Absolutt nydelig!! Og til dessert: Hjemmelaget karamell-pudding:-) Nam nam:-)


Og innimellom plantepass og middagsspising har vi også rukket en aldri så liten kjøretur med go-gutten Odin:-)
Nå skal straks senga besøkes, tidligvakt i morgen..

Sov godt:-)

Åse-Lill

lørdag 15. oktober 2011

O du deilige morgen..

Kaffekopp nr 2 er klar og strikkinga innen rekkevidde:-) Lørdag, og jeg skal ingenting:-) Forutenom litt småkrangling på guttene er det nesten idyll her:-) I går ryddet jeg i strikkekurven min, og fant flere garnnøster med grått tove-garn.. Så, nå er det nye ridevotter på pinnene. De ser helt enorme ut nå, så er spent på resultatet etter tovinga.. Det er da det er en lidelse at jeg må strikke en vott til, men heldigvis er de raske og greie å strikke:-)




Straks er det trim-tur på meg, og jeg gleder meg etter 3 dager i ro med forkjølelse og hodepine, men nå er i allefall hodepinen borte..


Nyt lørdagen:-)

Åse-Lill