onsdag 30. oktober 2013

Endelig...

....kaffe i hus:-) Og pålegg, melk og juice. Og ikke minst: diesel på bilen og bagagerommet stappet med hestefor:-) Å bo på landet, langt fra butikk, vil si at vi innimellom går tom for litt av hvert, og ikke gidder kjøre å handle... 


De siste dagene er bilen blitt "spart" på, siden vi ikke orket kjøre å fylle diesel. Det har vært tomt for melk og leverpostei og annet pålegg...  Og KAFFE... Men idag hadde Wilma og jeg tur til Harstad til kjeveortopeden... Og vi fikk handlet både det ene og det andre:-) Høydepunktet er fortsatt Felleskjøpet med alle hestefristelser:-)


Vi handlet også kalenderposer til adventskalenderen:-) Så da er det bare å begynne å fylle... 72 små pakker skal fylles på litt over en måned nå.. 


Men i hodet er de fleste gavene klar. I år blir det for det meste gaver som man spiser opp eller har nytte av.. 72 småting slengende rundt gidder vi ikke!!
Nå skal det strikkes litt:-) Og drikkes litt mere kaffe:-)

Nyt kvelden:-)

Åse-Lill

mandag 28. oktober 2013

Ny uke...

....og nye muligheter:-) Jeg har startet min nye uke med litt nødvendig husarbeid.. Forutenom jobb, da. Og så har jeg stekt en zillion pannekaker til middag, sammen med tomatsuppe:-) Minstemann fikk bestemme middag i dag:-)


En leste er også strikket ferdig, en igjen, så er 6 par klare til å bli julegaver.. 
Nå skal Wilma og jeg straks i stallen. Odin er heldigvis blitt haltfri, og har fått på sko igjen. Så nå skal han få komme ut å gå litt. 


Og iløpet av uken er vi forhåpentligvis i gang igjen med å trene opp den andre ondfoten. Med vogn:-) Krysser fingre og tær på at det ikke blir noe tilbakefall!!
Nei, bare å komme seg ut i mørket:-)

Ha en fin kveld:-)

Åse-Lill

lørdag 26. oktober 2013

Planløs....

...lørdag:-) Beste som finnes!! 


Jeg startet dagen klokken 07.30, som student. Pensum ble lest i ca en times tid før resten av huset sakte våknet til liv... Fyr i ovnen, kaffe og stearinlys..


Så gikk jeg over til strikketøy:-) Litt morsommere må jeg innrømme;-)
Så bakte jeg rundstykker, vasket og brettet klær... Laget ny luftegård til Uheldige Odin (omdøpt).. Og fikk til slutt ryddet kjøkkenet.. Som nå er blitt rotete igjen...


Jeg og minstemann har også rukket å kjøre til byen for å handle. Og jeg har gått tur med ei venninne. I en hel time:-) Er det rart jeg eeeelsker planløse lørdager??? Får jo gjort så mye kos... Til å med husarbeid blir jo kos, når man ikke MÅ!
Nå skal jeg kose meg med litt mere strikking... Og litt mere pensum... Men det tenker vi ikke på.. Enda...

Nyt lørdagen:-)

Åse-Lill


torsdag 24. oktober 2013

Here we go...

...med halt Odin. Igjen. Og igjen. Og igjen! Sukk, MEGET lei skadede og syke hester!!
Denne gang er det en søm som har forvillet seg for langt opp... 


Og stakkars hovslageren min som er helt fra seg... Men slikt skjer dessverre en sjelden gang..
Nå er skoen tatt av, og Odin har stådd med jodomslag siden i går, så får vi se hva morgendagen bringer. Kontakt med vetrinær har vi også hatt....


Krysser fingre og tær....
Ellers så har det vært en slapp uke. Trøtt, litt uopplagt og slapp. Det er vel mørketiden som kommer sigende.. Litt lesing og litt strikking går det i her:-) Og for litt siden ble jeg servert kaffe med nogot attåt av snille Mannen min:-)


Straks skal kjøkkenet ryddes, før sykepleieruniformen taes frem, og Odin skal få sykebesøk:-)

Ha en fin torsdagskveld:-)

Åse-Lill

mandag 21. oktober 2013

Mandagskveld....

....og vaffler til kvelds;-)
Av og til trenger man litt koselig kveldmat.. Spesielt på en mandag. Litt frysen, trøtt og sliten.. Dagens syt:-)


Stort sett sofasliting på meg etter jobb i dag, en liten tur i stallen og litt økonomisjef har jeg vært. (Det vil si å betale regninger...) Og så klinket jeg altså til med mammapoeng fra ungene med vaffler til kvelds:-)


I dag startet jeg uken med en times studier klokken 06.30 i morges. Slik blir det i morgen også, og resten av uken... Eneste måten å få lest på er å stå opp litt tidligere, litt som om jeg får "gratis" tid da:-)


Her et det fortsatt full vinter, skiføre og 3-4 minus...

Ha en fin kveld:-)

Åse-Lill

søndag 20. oktober 2013

Kos...

....tidlig på morgenen i dag også.. Fyr i ovnen, stearinlys, et ulest blad og kaffe:-) De rødprikkede greengate-koppene er tatt frem.. Snart jul, jo:-)


Ute snør det fortsatt, ca 20 cm er det på gelendret ute... I dag må vi nok ut å få inn litt hagemøbler, grave frem litt sykler og slikt, som ligger under snøen... Snøen kom som julekvelden på kjerringa:-)


I går fikk Odin vintersko på fotene, så i dag blir det kjøretur på oss:-) Ellers så bare koste jeg meg i går. Strikket, bakte brød og rundstykker, strikket litt mer, og koste meg med sjokkis og superchips.. 


I dag er vi så heldige å få pizza til middag hos snilleste familien Mia, det gleder vi oss til, alle mann:-)
Ellers står det ikke så mye på planen:-)

Nyt en rolig søndag du også:-)

Åse-Lill

lørdag 19. oktober 2013

Tidlig våken...

...en lørdagsmorgen... Og det skyldes nok at jeg er potte tett og hoster... Nå er vi lei, både jeg og Mannen av forkjølelse og småsykhet. Satser på at vi straks er på bedringens vei:-)
Her har snøen lavet ned, så her er det full vinter.. 


At det kan snø så mye på en time hadde jeg ikke trodd! Vi la avgårde til rideskolen i går ettermiddag, på bare veier og et par plussgrader, med sommerdekk på hestehengeren... Pytt pytt, tenkte jeg, evig optimist, går jo ikke at det blir vinter på en times tid... Vel, det gikk... Men heldigvis fikk Mannen oss trygt hjem igjen. Der blir nok hengeren stående til vinterdekk er på:-)


Ellers så strikker jeg fortsatt julegaver. Mariuslestepar nr 4 er på pinnene. Og hadde jeg hatt tid, skulle jeg strikket maaange fler.. Men nå blir strikketøyet byttet ut i lærebøker for en stund. Studieoppgave nr 3 skal leveres om 14-dagers tid...
Ellers skal lørdagen her nyyyytes.. Odin skal få på vintersko, jeg skal bake, vaske klær og bare strikke innimellom:-)

Nyt lørdagen, du også:-)

Åse-Lill

tirsdag 15. oktober 2013

Tirsdag...

....og tidligvakt... Og egentlig skulle jeg vært ute på ridetur... Det er sjeldent jeg avlyser det pga dårlig vær, men slik ble det i dag... På 2. vinterdag kom den første snøen, altså i dag. Ikke dalende fin og stille, men på tvers i et inferno innimellom... Kuling, snø og regn...


stedet ble det en økt med privatøkonomien, betaling av regninger og oversikt over kommende regninger.. Og så har kjøkken og gang fått seg en svingom med støvsugeren:-) 

Båttur til Revelsøy...:-)

3 sorter middager er også laget, burger til største og minstemann, fiskekaker og makaroni til mellomgutten og fiskekaker på grovbrød til meg og Mannen... Da ble alle fornøyd:-)

Stampbading på ungene i helgen:-)

Innimellom her er det bilder fra de siste dagene... Alt fra kjøring i høstvær til helgeturen til meg og Mannen...

Kos dere med tirsdag:-)

Åse-Lill

fredag 11. oktober 2013

Julegavestrikk...

....og slikt har jeg styrt med de siste dagene:-) Formen er heldigvis bedre:-) Og bortsett fra strikking har dagene gått med til oppgaveskriving.. Nå er den levert og jeg venter spent på resultatet. Krysser fingre og tær..


Ungene har høstferie så jeg koser meg med en rolig morgen før jobben kaller.. 
Etter jobb skal vi å bowle.. Ungene gleder seg.. Må jo nesten finne på litt når de har fri:-)
I går dro vi på pizzaresturant:-) 


Og i morgen skal ungene plasseres hos Mamsen, mens jeg og Mannen skal ha et døgn sammen med gode venner.. Håper bare det ikke blir så altfor mye vind, da vi må en liten tur i båt for å komme dit vi skal... I dag er det skikkelig ruskevær, regn, vind og surt.. 
Nei, bare å komme seg på jobb... Juhuuu, fredag:-D

Ha en fin dag:-)

Åse-Lill

mandag 7. oktober 2013

Litt lurven...

...i formen... Snørr og gørr, men aller mest hoste og hodepine.. For pjusk til å sprudle av energi, men for frisk til å ligge under dyna.. Kjedelig, med andre ord!


Så, da bakte jeg muffins:-) Og det fikk meg til å tenke på toromuffins, slike poser med halvfabrikata. At man gidder å kjøpe slike, når det går like raskt å røre sammen sine egne:-) 


Jeg fant oppskrift hos den koselige bloggen "kjøkkentjeneste." (Og nå skulle jeg ha linket til bloggen, men finner ingen link-dings på Ipaden...grrrr)
Men oppskriften var som følger:

2 egg
2 dl sukker
100 g smeltet smør
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
3-4 ss kakao

Lag eggedosis av egg og sukker, smelt smøret og ha oppi. Sikt hvetemel og ha i vaniljesukker og kakao. Ha i muffinsformer, helst i slikt muffinsbrett, og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 10-13 minutter:-) 
15-20 minutter fra start til mål, og du har fiks, ferdige muffinser:-)


Og når man er litt pjusk, så fortjener man litt ekstra, ikke sant;-)

Ha en fin mandagskveld:-)

Åse-Lill

søndag 6. oktober 2013

Treningshelg...

...vil si hest dagen lang:-) Og det er ponnymammaen igrunn fornøyd med:-) 
Wilma og Nitro var superflinke, og mammahjertet svulmet av stolthet:-)
Nå er vi kommet hjem og jeg har tilbragt et par timer på sofaen, med superchips og "friends" på TV.. Herlig:-)


Straks skal jeg i stallen igjen, men ikke min stall denne gangen. Vi passer nemlig 4 hester til denne uken.. 7 hester å stelle for enkelte dager er i meste laget, men det går akkurat.. Og det står jo bare på i 7 dager:-) Fint at man kan hjelpe hverandre:-)
Så, slik er min helg:-)

Kos dere med søndagen:-)

Åse-Lill

lørdag 5. oktober 2013

Burde, burde, skulle ha...

....lest litt, bakt litt og vasket litt(???) klær... Men, etter en aldri så liten pubkveld, med karaoke og greier, letes det litt etter sprudleformen;-) Alle dyr har fått mat og frisk luft, og det før klokken 09.00! 

Hønepøne har å fått komme ut:-)

Uken har som vanlig gått alt for fort... Slik har den vært:
Mandag: Hentet den kommende konfirmant med venner på konfirmantundervisning noen mil unna... Ekspresshandling.. Og så ble Odin luftet:)


Tirsdag: var jeg på et supert jobbkurs på dagtid:-) Ettermiddagen gikk til stallarbeid, og mere henting og bringing av barn..
Onsdag: Romantisk kjøretur med Odin og Mannen:-) Etter samtale med veterinæren skal Odin nå kjøres i skritt annenhver dag.. Til januar... Men deilig å få kjøre med han da:-)


Torsdag: Møter HELE ettermiddagen....
Fredag: Hest og pubkveld:-) 

Som dere ser er det ikke prioritert mye husarbeid denne uken, så i dag må det bli litt av denslags!
Og så skal hest og barn kjøres til rideskolen.. Sprangtrening:-)

Nyt lørdagen, det skal jeg:-)

Åse-Lill:-)