lørdag 31. august 2013

September...

....står for tur.. Høst.. Egentlig er jeg jo glad i høsten, men i år tror jeg den blir ganske så hektisk.. Jeg er nemlig blitt student:-) Jeg skal bli lærer på småskoletrinnet når jeg blir ferdig om ca 2 år..:-) Skrekkblandet fryd! Men det må til, nakke, armer og rygg synest barnehageyrket er tungt, og har protestert en stund nå. 


Allerede i dag setter jeg i gang. Starter med å lage en plan, og så sette dato på når jeg skal sende inn innleveringene min.. Alt foregår på nett, med et samarbeid med Høgskolen i Telemark, faktiskt;-)
Ellers har uken som vanlig gått i rasende fart:-)
Mandag var det jobb, og litt studering på hva slags studier jeg faktiskt skulle igang med...


Tirsdag dro Wilma til fjells, med nysekken. Conojaure (sikkert skrevet feil...) skulle besøkes i to dager denne gang:-) Og jeg var hestepasser her hjemme å ridde Nitro på tur:-)
Onsdag var det seinvakt, og husarbeid..


Torsdag var det tur på dagen, for å møte de spreke ungdomskoleelevene, konfirmasjonsinformasjonsmøte på ettermiddagen og et lykkelig besøk hos storebror i kveldingen:-)


Fredag var det jobb, litt hest, litt økonomiansvarligheter, litt besøk og taco til kvelds:-)
Og i går var det litt hest, bursdagsselskap og kos. Sol fra nesten skyfri himmel.. I dag håper jeg på tur, ungene skal på kino og vi må prøve å presse inn en ridetur i mellom alt:-)

Nyt dagen:-)

Åse-Lill

søndag 25. august 2013

Sooool...

...i dag å:-) Eller, i går ble vi litt lurt, siden det stort sett var skyer foran sola...


For en fin fjelltur jeg var på i går:-) Storebror og jeg gikk opp på fjellet der mams bor, til en liten steinhytte som er satt opp for maaaange år siden. Det var rimelig tøft å gå opp, så kondisen er ikke helt på topp... Ca en times tid tok det oss å komme opp.. Og for en utsikt, og så fantastiskt fint:-) Gav mersmak!  


Storebror mekket mat på stormkjøkken, fikset bål og kaffe, mens jeg satt å så på..;-) Og hundene lekte... Og lekte:-)


I dag blir det også tur.. Litt mere barnevennlig og litt mere maritim:-) Vi tar båten til andre siden av fjorden og slår leir. Ungene gleder seg, er nok favoritt-turplassen! Men først skal det bakes grove rundstykker, de står til heving nå:-)

Nyt dagen:-)

Åse-Lill

lørdag 24. august 2013

Ahhhh...

....for et herlig vær å våkne opp til:-) Og det på en lørdag:-) 
Her er det straks tur på meg og Kira.. Det skal bli deilig:-) 

Tirdag er det klart for årets fjelltur for ungdomskolen, og i den forbindelse måtte Wilma ha seg fjellsekk! I fjor lånte vi, men i år bestemte vi oss for å skaffe vår egen. 


Men for en pris det er på slike sekker... De fleste ligger på rundt 2000 kr.. Heldigvis hadde MX Sport i Ballangen tilbud på bergans lady-sekk:-) Tenk for en flaks!! 1190 måtte vi ut med, men det var jo 800 kr billigere enn andre butikker.. Fancy farge var det også:-) Så, nå er hun straks klar:-)
Her er det som sagt en annen liten fjelltur som gjelder, så det er vel bare å komme seg opp av sofaen, å få i seg litt frokost.. 

Ha en herlig lørdag:-)

Åse-Lill

torsdag 22. august 2013

Snart helg igjen...

...og Nitroen er dratt på "tante-leir" på rideskolen for weekenden.. Uken har rast avsted, som vanlig..
Søndag dro jeg på roadtrip med storebror til Haparanda og Ikea. De har også hooks hesteutstyrsbutikk der:-) 

Hotellet...

Mandags kveld "landet" vi vel hjemme:-) 
Tirsdag var det jobb og litt husarbeid... Onsdag var det bytur og handling, rydding og shining av hus, før symøtejentene kom på besøk til skinkesalat og flykræsj-is:-)

Kira eeeelsker bringebær...

Og i dag: jobb, middag, skysse Nitro til rideskolen, tur med hundene og nå stell og kos med de to minste:-) (som faktiskt er ganske store...)
Og nå: Nå er det kveldsmat! Grove ostesmørbrød:-) Nam:-)

Ha en fin kveld:-)

Åse-Lill

lørdag 17. august 2013

Min favorittdag..

...er her:-) Og jeg er fullladet og full av energi:-) I dag skal huset fikses! Et tonn klær er på vei inn i vaskemaskinen, og det skal ryddes og bakes:-) Ikke fordi noen skal komme på besøk, men fordi det trengs! 


I går var vi på bytur, ungene og jeg. Linus var hos frisør, og vi handlet litt skoleklær og litt andre småtterier.. Så ble deg tacos til kvelds når vi kom hjem:-)


Forutenom husarbeid skal det trimmes i dag! Matmessig har uken vært fin. Ingen utseielser, og alt som har blitt spist er blitt telt og skrevet ned.. Tungvindt synest nok noen, men må man så må man. Og denne metoden gir definitivt best resultat for meg.. Og etterhvert, når man blir vant til mengder og litt mindre mat, går det av seg selv.. Men trim kunne det blitt mer av, og ser at det må prioriteres litt mer!
Nå skal eltekroken få kjørt seg, sunne, deilige skappelbrød skal straks få se dagens lys:-)

Nyt lørdagen du også:-)

Åse-Lill

torsdag 15. august 2013

Seinvakt...

....på meg i dag, og dermed bloggetid:-) Her har det gått i ett i det siste... Men litt kos har det også blitt tid til.. Mandag startet jo innhentingen på sommermaten og trimmen.. ( Ikke helt det sov var kosen, da...)


Til nå har det gått over all forventning! Sukkerabstinensene som jeg forventet kom ikke, og det gjorde jo alt mye enklere:-) Kalorier er tellt, og brødskiver veid... Skulle så gjerne fått trimmet mer, men en Reinestur ble det på mandag, og en god tur i går...


Så er det bare man holder seg på den smale sti i helgen også;-)
Ellers skjer det ikke så mye her.. Ny behandling på Nitro i dag, av equiterapaut, (hestekiropraktor, eller noe slikt...) Sist behandling gav enorme forandringer! Ikke et bukk har vært å se på rideturene.. 


Og Wilma som var blitt passe skremt av en sprellete Nitro er også kommet seg på tur med han igjen:-) Håper dette fortsetter:-)
Nei, her må det veies opp frokost..

Ha en deilig torsdag:-)

Åse-Lill

mandag 12. august 2013

Mandag...

...og jobb.. Litt i feriemodus ennå, kjenner jeg, men det er vel ikke rart med den helgen vi har hatt:-) Mersmak!! 


I går var en slik herlig dag, strålende sol, litt varmt, blankstille hav. Vi var en tur i fjæra med gode venner, tok en liten båttur, slappet av og bare koste oss.. Grillet på verandaen.. Ungene var blide.. Fikk plukket pittelitt bær og ridd bakkearbeid og tur på Nitroen:-) Just a perfect day...:-)


Nå er det seinvakt på meg, så skal det puskes litt i stallen i ettermiddag.. Og så var det den innhentingen da... Feriekostholdet er over for i år, og de kiloene som fulgte med det, skal nå kjempes vekk...

Ha en fin dag:-)

Åse-Lill

søndag 11. august 2013

Festlig helg:-)

Helgen startet med bursdagsfeiring for Linus:-) 20 stk var vi til bords, stort og smått i en herlig blanding:-) 


Kaker ble spist, og vi voksne fikk skravlet og ungene lekt. Kjempekoselig:-) Dagen i går gikk til bare avslapning... Ingen planer var lagt:-) En liten tur ut for å handle var det eneste nødvendige som ble gjort.. 


Og heldige oss fikk oss en superbillig ny grill på handlerunden:-) Herlig med salg!! 
Koselig besøk hadde vi i går også, så nå er heldigvis kakene nesten spist opp.. Det trengs, for i morgen begynner prosjekt "komme-inn-i-klærne-igjen..." Kan tenke meg det vil bli hardt til tider...
I dag er en ny slappeav-dag. Ingen store planer, bortsett fra et soverom som skriker etter litt rydding og en vask... Vi får se....

Ha en deilig dag:-)

Åse-Lill

fredag 9. august 2013

Første....

....uken med jobb etter ferie, og jeg har ikke fått skrevet ett eneste innlegg... Travelt? Ja! Her har det nemlig vært bursdagsuke:-) 


Minstemann fylte 7 år på onsdag, og dagen ble feiret med barneselskap med høy stemning:-) I forkant måtte det jo bakes, ryddes og fikses..
I dag er det voksenselskap som står for tur:-) Så gårdagen ble på nytt brukt til baking og rydding.. Helt i mål er vi ikke ennå, men når klokken slår 18.00 er vi nok der:-)


Det var litt hardt å begynne på igjen.. Dagene blir så korte, og går så fort.. Er så lite man får gjort på de få ettermiddagstimene.. Men nå er det helg, og den skal nytes!! Bær skal plukkes og jeg skal prøøøve å slappe litt av... På bilde er det rognebær, ser ut til at det blir mye av den i år også.. Bringebær er det også mye av:-) 


Nei, er vel bare å gjøre seg klar for jobb:-)
Nydelig vær i dag, forresten:-)

Nyt dagen:-)

Åse-Lill

søndag 4. august 2013

Siste feriedag....

Søndag, og dagen før det blir jobb på meg igjen... 4 uker går så alt for fort.. Skulle gjerne hatt et par uker til, men det er vel bare å brette opp armene å komme igang:-) 

Bilde tatt rett under Gulliktinden... For en utsikt!!

Gårdagen gikk som sagt med til fjelltur. Og for en tur, helt fantastiskt:-) Været var også fantastiskt med mangeogtjue grader, sol og en herlig laber bris. Vi brukte ca 5 timer, og er virkelig en tur som anbefales!! 
Lett terreng og når den første, litt lange stigningen er over, er ca 3/4 deler bare rett bortover, med litt topper her og der..


På siste topp, Reinesfjellet (tror jeg det heter...), ligger det tall og bokstaver stablet av tyskerne under krigen. De fleste har faktiskt fått ligget i fred. Tyskerne laget disse, slik at de tyske flyene som fløy over, kunne se hvilke ubåter som var i Skjomen, og fortsatt var "i livet..." 


Og så fikk kanskje familiene beskjed.. Hvem vet? Før mobiltelefonens tid, iallefall;-) Håper jeg nå ikke har formidlet noe riv ruskende galt, slik er jeg blitt fortalt det, iallefall.


I dag regner det.. Så jeg tror det blir huslige sysler på skjemaet.. Kanskje litt baking, straks har jo tross alt minstemann bursdag:-)

Ha en fin dag, uansett vær:-)

Åse-Lill

lørdag 3. august 2013

Harstadtur...

...på Odin og meg igår.. Ettersom Odin gjorde noen leie krumspring på rømmen for snart et par uker siden, så det ut til at skaden hans var gått opp.. 


Vi, en hestevenninne og en hest til la i vei til en flink vetrinær i Harstad grytidlig i går morges.. Røntgen og ultralyd viste ikke det vi trodde, som var en gaffelbåndskade, men brudd i griffelbeinet, og mest sannsynlig en grodd brist, hvor det var dannet mye brusk.. 

Klar til rønking...

Det nederste bruddet var ikke ferdig grodd, og det betyr nye 6-12 måneder hvile og opptrening på Odin.. Heldigvis er griffelbeinet et bein som hesten ikke belaster, men et bein som er med på å holde kneknoklene på plass. 


Og vetrinæren mente han ville bli helt frisk igjen:-) Men det tar jo så lang tiiiiid;-) 

I dag er planen fjelltur:-) Jeg og ei venninne skal gå over Reinesfjellet (vet ikke om det heter det), fra Skjomfjellet og "lande" på Reines:-) Ser ut til at turværet blir flott, 22 grader, litt skyer og ikke alt for mye vind, håper jeg..

Nyt lørdagen:-)

Åse-Lill